Home Osobní rozvoj Jaký chcete mít svět?
Jaký chcete mít svět?

Jaký chcete mít svět?

80
0

Byl krásný letní den, slunce se z oblohy jen smálo. Když jsem svůj báječný pocit okomentovala, dostala jsem nečekanou odpověď: „Hezky? Vždyť je příšerné vedro, v televizi vysílali varování před infarkty, stále se jen potím…“ Bavili jsme se o stejném počasí, ale každý jsme mu přikládali jiný význam.


Sami volíme, co je dobré

Od dětství se učíme přidělovat věcem význam. Malé dítě neví a teprve od rodičů, sourozenců, ve škole se dozvídá, co je dobré, jakým věcem se vyhýbat a čeho se štítit. Výzkumy dokazují, že až výchovou se učíme, že chobotnice je odporně slizká a jíst hmyz je odporné.
Pouze my určujeme, zda situace, která se nám stala, je špatná nebo dobrá, zda svůj život vidíme černě, nebo dorůžova.

Negativní nebo pozitivní

Jistě znáte lidi, které opustil partner. Zpočátku sice prožívali svou ztrátu bolestivě, ale po čase začali vnímat rozchod jako něco dobrého, co jim pomohlo otevřít v životě prostor pro nového, lepšího partnera. Po několika letech mají nové rodiny a znovu září radostí.
Dokonce ani nemoc, nemusí být nutně jenom negativní, protože se může stát impulsem pro změnu životního stylu, nalezení nových priorit a možností a po čase mohou lidé její přínos hodnotit i pozitivně.
To samé platí o penězích. Peníze jsou samy o sobě neutrální. Ani dobré, ani špatné. Balíček bankovek bude poklidně ležet na stole, dokud mu nepřisoudíme nějaký význam.

Naše přesvědčení přinášejí důsledky

Jaký je váš názor na bohaté lidi? Ačkoli o nich nic bližšího nemusí vědět, často o nich ti méně majetní okamžitě rozpřádají teorie, jak peníze nezískali poctivě, jsou nečestní, podlí a nebezpeční.
Pro mnohé lidi je přijatelnější získání peněz výhrou než, že je někdo vydělal.
Není důležité, zda jsou naše podezření oprávněná a přesvědčení o penězích správná nebo ne. Ať už vnímáme peníze jakkoli, faktem zůstává, že přesně podle svých přesvědčení přitahujeme do svého života buď hojnost, nebo nedostatek.

Roste, na co se zaměřujeme

Uvědomujete si, jaké brýle si ve svém každodenním životě nasazujete? Zaměřujete pozornost na věci nepříjemné, tragické či brutální? Mluvíte více o zdraví, harmonii, či o prodělaných chorobách, nepříjemnostech a stížnostech?
Já osobně dávám přednost brýlím růžovým. A vy?

P.S.: Pokud Vás zajímají, jaké jsou systémy přesvědčení, které generují hojnost, způsoby myšlení bohatých lidí a co dělat, abyste dokázali ze své vášně vytvořit zdroj příjmů, přihlaste se na seminář Petera Sasína „Inspiruj a prosperuj“. Koná se 9. 9. v Praze. Více informací naleznete zde.

NEWSLETTER

Zajímá Vás osobní rozvoj? 

O inspirativních článcích Vás můžeme informovat prostřednictvím našeho newsletteru. Stačí zadat Vaši emailovou adresu níže.

Přihlášením k odběru souhlasíte se zásadami zpracování osobních údajů na našich stránkách. Vaše emailová adresa je u nás v bezpečí a používáme ji výhradně k rozesílce tohoto zpravodaje! Z odběru se můžete kdykoliv odhlásit.