Nabruste ostří svého úspěchu

Nabruste ostří svého úspěchu

56
0

Už jste někdy zkoušeli posekat louku zrezivělou kosou? Podle stavu nástroje to buď nejde vůbec, nebo pomalu a s velkými obtížemi. Můžete strávit venku celý den, ale pokud vám jde o výsledek, ten bude spíš důvodem k pláči než k veselí. Stejné je to i s prací v zaměstnání či podnikáním. Mnohde jsme sice vyměnili kosy za jiné technologie, ale princip zůstává stejný. Je třeba mít záměr, připravit si vhodné nástroje a vědět, jak na to.

Být univerzálně průměrný nestačí

Rodiče i učitelé nám tvrdí, že je potřeba se dobře učit, být ve všech předmětech dobrý a ještě lepší a když se nám to povede, dostaneme dobrou práci a budeme žít spokojeně až do důchodu. Bohužel to tak nefunguje a univerzálně platný návod na získání bohatství neexistuje. Ani v podnikání se nemůžeme řídit radou, která by platila v jakékoliv situaci a úplně pro všechny.

Každý máme svůj jedinečný talent

Nejsme stejní. Zatímco Petrovi jdou počty, tabulky a diagramy, Zuzana zase hýří nápady, Jirka prodá i sešlapané tenisky a Vendula pomůže každému, jen občas zapomene na sebe… Některé věci nám jdou báječně, u jiných to zkrátka dře. Pokud budeme napravovat jen to špatné, staneme se nanejvýš průměrnými. Jestliže se budeme soustředit na to, co je pro nás jednoduché, s trochou cviku budeme excelentní.

Pro někoho je stejně těžká práce s čísly, jako pro rybu létání v oblacích. Jsou lidé, co milují grafy, tabulky a práce s daty je jejich vášní. Zkuste jim však dát do ruky telefon a donuťte je, aby oslovovali nové zákazníky. Budou utrápení, naštvaní a výsledek jejich práce nebude stát za mnoho… Naštěstí nemusíme být skvělí ve všem. Důležité je najít a uplatnit svůj talent a na ostatní nezbytné činnosti přivolat ty správné pomocníky.

Každá práce vyžaduje jinou strategii

Můžeme pracovat jako zaměstnanec, podnikatel, majitel velké či menší firmy, vládce impéria. Každá tato role přináší jiné výzvy, musíme jinak myslet, věnovat pozornost úplně jiným věcem, osvojit si rozdílné strategie…

Pracovat se dá s radostí

Budovat svoje finanční zabezpečení, bohatství, jde různými způsoby. Daleko příjemnější je využít toho, co nás baví a těší, než se trápit… a světe div se, obvykle to přináší také lepší výsledky!

Praktická kniha, jak získat životní hojnost

Nyní se v předprodeji objevila kniha Mapa ke skutečnému bohatství Rogera Jamese Hamiltona, která vám nabrousí vaši „kosu“ znalostí a vědomostí potřebných ke zvládání úkolů v zaměstnání či podnikání do prvotřídního ostří. Najdete v ní praktické informace o silných a slabých stránkách vašich talentů i nástin vhodné další cesty. Získáte praktické informace, jak krok za krokem nasměřovat svoje aktivity, aby vám vaše práce přinášela zisk, mohli jste si splnit cíle, po kterých toužíte. Nečekejte žádné suchopárné teorie. Text je protkán příklady ze života. Dozvíte se, jaké strategie volí úspěšní lidé z celého světa.

Ať už skvěle kosíte zahrady nebo vyrábíte mýdlo, nezapomínejte, že nejcennější jsou ty vlastnosti a dovednosti, které vám jdou lehce, skoro bez námahy a jsou pro Vás zábavné, protože to bývají dary, které jiní lidé rádi zaplatí i zlatem .

NEWSLETTER

Zajímá Vás osobní rozvoj? 

O inspirativních článcích Vás můžeme informovat prostřednictvím našeho newsletteru. Stačí zadat Vaši emailovou adresu níže.

Přihlášením k odběru souhlasíte se zásadami zpracování osobních údajů na našich stránkách. Vaše emailová adresa je u nás v bezpečí a používáme ji výhradně k rozesílce tohoto zpravodaje! Z odběru se můžete kdykoliv odhlásit.